Еп.22: Прогнози за 2022 г.- инфлация, имоти, лихви. Гост: Кристофор Павлов, главен икономист на УниКредит Булбанк.

Imvestia > Блог > podcast > Еп.22: Прогнози за 2022 г.- инфлация, имоти, лихви. Гост: Кристофор Павлов, главен икономист на УниКредит Булбанк.

7.2% годишна инфлация обърква и плаши не само инвеститорите, но и другите участници на пазара на имоти. Една дума придобива все по-голямо значение – НЕСИГУРНОСТ. Какво да правим с нашите инвестиционни планове в тази объркваща ситуация? Поканихме г-н Кристофор Павлов, главен икономист на голяма банка и многоуважаван гост на икономически форуми, за да ни обясни какво се случи през 2021 и какво да очакваме през следващата година. И се получи изключителен разговор. Точно такъв, какъвто обичаме – детайлен анализ и аргументирани прогнози. Защото ние считаме за важно да знаете кое и как движи механизмите на икономиката или нейните съставни части, за да вземете информирано решение за инвестициите си. Така няма да бъдете зависими от паниката на пазара и сами ще пресявате ценната информация от плявата. А това ще подобри шансовете ви за успешни сделки!

Ето всички теми от разговора ни:

  1. Кое подхранва високата инфлация, какви равнища да очакваме през 2022 и кога ще е пикът й?
  2. Какви са прогнозите Ви за пазара на имоти през 2022-23?
  3. Какво може да причини корекция на цените на имотите в България?
  4. Каква е вашата дефиниция за „балон“ и има ли такъв при цените на жилищата?
  5. Поради каква причина цените на наемите не растат в условия на осезаемо поскъпване на жилищата?
  6. Много хора считат цените на имотите в България за „твърде високи“ и „недостъпни“. Спрямо какво икономистите класифицират цените като „високи“ или ниски“ и какво е положението в България?
  7. Какво да очакваме от политиката на централните и търговски банки през 2022 г.?
  8. Очаква ли се България да приеме Еврото и как това ще се отрази на а)инвестиционната активност и б) цените на жилищните и търговски имоти?
  9. Кои градове и квартали на София са с надценени жилища?
  10. Идва ли криза на американския имотен пазар и кога ще се усети в България?
  11. Ще чуе ли новото правителство гласа на бизнеса?
  12. Какви разрушителни проблеми създава липсата на детайлна статистика на имотния пазар?
  13. Защо намаляващата доходност от отдаване под наем е бомба със закъснител за цените на имотите?

Кой е Кристофор Павлов:

Кристофор Павлов е Главен икономист на УниКредит Булбанк от 2005 г. Има магистърска степен по Счетоводство и контрол от УНСС.
Завършил е с отличие и дистанционна магистърска програма по Стопанско управление и политика на Университета Стратклайд в Глазгоу, Шотландия.

 

✅ Абонирайте се за нашия инвестиционен нюзлетърhttps://imvestia.bg/#newsletterhome
✅ Последвайте ни във Facebook
✅ Абонирайте за канала ни в YouTube
✅ Слушайте ни в подкаст платформите: Apple podcasts, Spotify  SpeakeriHeartRadioGoogle PodcastsCastboxDeezer и Podchaser.

 

УДАРЕТЕ ПО ЕДНО РАМО!
Влезте в Apple Podcast, напишете ни отзив и ни дайте оценка! Отнема секунди, а за нас ще бъде много ценно. Може да го направите тук.Ако познавате инвеститор в имоти, който е постигнал успехи и е готов да ги сподели, пише ни с препоръка за гост на contact@imvestia.bgТози подкаст достига до Вас благодарение на IMVESTIA – Вашият мост към финансова независимост и благосъстояние чрез инвестиции в имоти.
„Основахме Imvestia с непоколебимото убеждение, че инвестирането в недвижими имоти е ключов компонент от стратегията за постигане на финансовата свобода, за която всички мечтаем. Като инвеститори и дългогодишни участници на пазара, ние отлично познаваме ползите и потенциала на недвижимите имоти. Знаем, също така, какви рискове крие лекомисленото отношение и липсата на опит. Затова положихме сериозни усилия и създадохме инвестиционна компания, която да разчупи традиционните модели, да отключи затворени досега врати и да осигури атрактивни предложения на своите клиенти. С 34 години общ опит в сделките с имоти, страст и почтеност, ние ежедневно откриваме атрактивни възможности и създаваме стойност за нашите клиенти, инвеститори и обществото, в което живеем. Нека ви покажем как!“

Щелян Калчев и Георги Янков, www.imvestia.bg

Банкноти от имоти в пощата ти!

Запиши се тук.