Еп. 21: Proptech- революция към по-лесно, по-умно и по-ефикасно бъдеще на недвижимите имоти

Imvestia > Блог > podcast > Еп. 21: Proptech- революция към по-лесно, по-умно и по-ефикасно бъдеще на недвижимите имоти

Proptech (Property Technology, Проптех) е иновативен подход в недвижимите имоти, при който технологията оптимизира начина на проучване, наемане, отдаване, управление, купуване, продаване и инвестиране в недвижима собственост. Някои го описват като “дигитализация на недвижимите имоти, но не само” или “дигиталната трансформация”. Бенефициент на новосъздадените продукти и услуги може да са всички участници на пазара- от инвеститорите, през строителите и посредниците, та чак до клиентите. Проптех индустрията, която привлича милиарди долари капитал по целия свят, даде заявка да промени из основи пазара и цели да направи сектора на недвижимите имоти по-добър, по-достъпен, по-бърз, по-надежден, по-ефикасен, по-лесен. Но промяната не засяга само технологията на бизнеса с имоти, а цели да промени и манталитета на участниците.

 

За да ни обясни какво е Проптех, как променя индустрията към по-добро и как да се възползваме като инвеститори, на гости ни е Силвия Павлова, основател на PropTech Bulgaria.

Ето и всички теми от еп. 21:

  • Какво еPropTech?
  • Какви проблеми на потребителите решават проптех продуктите и каква е стойността им за инвеститорите в имоти?
  • Как проптех променя пазара на недвижими имоти по света и у нас?
  • В какви продукти или фирми влагат капитала си световните проптех инвеститори?
  • Кои са добрите примери от света и България? Кои са вашите любими технологични решения?
  • Защо България е лидер в югоизточна Европа по проптех решения, къде е силата ни и в какво трябва да се съсредоточат родните компании, за да се докажат като устойчив бизнес модел?
  • Кои са най-сериозните проблеми пред инвеститорите в имоти в България и как проптех помага за техните решения?
  • Кои са ключовите моменти от от Проптех конференцията през ноември?
  • Как изглежда близкото бъдеще за този вид технологии и върху какво ще работят компаниите от сектора?

Коя е Силвия Павлова:

Силвия Павлова е основател на PropTech Bulgaria – националния проптех хъб и асоциация на България. Тя е член на Борда на Европейската проптех асоциация и е жури в проптех конкурси на най-високо пан-европейско ниво. PropTech Bulgaria представлява ексклузивно България в най-големите международни проптех организации.

Силвия постига своята MBA степен към OUBS, Великобритания, през 2013 г. MBA програмата, която завършва, е в топ 1 % на MBA програмите в света. Тя също има степени по „Администрация и управление” и „Право”. От 2016 година Силвия Павлова е със статус на международно сертифициран управленски консултант (CMC) по Стратегия и Бизнес развитие.

 

✅ Абонирайте се за нашия инвестиционен нюзлетърhttps://imvestia.bg/#newsletterhome
✅ Последвайте ни във Facebook
✅ Абонирайте за канала ни в YouTube
✅ Слушайте ни в подкаст платформите: Apple podcasts, Spotify  SpeakeriHeartRadioGoogle PodcastsCastboxDeezer и Podchaser.

 

УДАРЕТЕ ПО ЕДНО РАМО!
Влезте в Apple Podcast, напишете ни отзив и ни дайте оценка! Отнема секунди, а за нас ще бъде много ценно. Може да го направите тук.Ако познавате инвеститор в имоти, който е постигнал успехи и е готов да ги сподели, пише ни с препоръка за гост на contact@imvestia.bgТози подкаст достига до Вас благодарение на IMVESTIA – Вашият мост към финансова независимост и благосъстояние чрез инвестиции в имоти.
„Основахме Imvestia с непоколебимото убеждение, че инвестирането в недвижими имоти е ключов компонент от стратегията за постигане на финансовата свобода, за която всички мечтаем. Като инвеститори и дългогодишни участници на пазара, ние отлично познаваме ползите и потенциала на недвижимите имоти. Знаем, също така, какви рискове крие лекомисленото отношение и липсата на опит. Затова положихме сериозни усилия и създадохме инвестиционна компания, която да разчупи традиционните модели, да отключи затворени досега врати и да осигури атрактивни предложения на своите клиенти. С 34 години общ опит в сделките с имоти, страст и почтеност, ние ежедневно откриваме атрактивни възможности и създаваме стойност за нашите клиенти, инвеститори и обществото, в което живеем. Нека ви покажем как!“

Щелян Калчев и Георги Янков, www.imvestia.bg

 

Банкноти от имоти в пощата ти!

Запиши се тук.