Еп.23: Цените на имотите ще скочат със 17% през 2022 г. Гост: инж. Георги Шопов, ТОБО Груп

Imvestia > Блог > podcast > Еп.23: Цените на имотите ще скочат със 17% през 2022 г. Гост: инж. Георги Шопов, ТОБО Груп

Той е инженер, строител, предприемач и инвеститор в имоти. Построил 1850 апартамента през последните 22 години. Инвестирал е милиони в имоти. Строителната му компания е сред лидерите в София. Председател е на Националната асоциация на строителните предприемачи и е почетен консул на Индонезия в България. Често може да го виждате и слушате по медиите. Гостува ни инж. Георги Шопов!

Много инвеститори влагат парите си в имоти ново строителство и живо се интересуват от бъдещето на този сегмент. Какво по-добре от това да чуем детайли по темата от човек с „орлов поглед“?! Разделихме разговора на две. В първата част говорихме за пазара на жилища, прогнозите, проблемите и възможностите, корупцията, драмите и поведението на участниците в него. Чухме интригуващи факти и констатации. А сега наострете уши! Втората част на интервюто се получи невероятна. За първи път виждаме г-н Шопов в такава роля, защото навлязохме в… личното му пространство!! Сподели истини от миналото си, отвори вратата на душата си, надникнахме в мозъка му. Ще попитате „Защо това е важно“? Защото зад всяка високоефективна машина стои сложен софтуер. Умът на предприемача-инвеститор е интересен за изследване, тъй като там се корени успехът… зад философия, делата, куража, волята и уморените рамена. Вижте историята на един милионер от имоти, а току-виж тя ви вдъхнови за нови върхове. Приятно гледане и слушане!

Споделете епизода, ударете по едно палче или напишете ревю в любимата си платформа. Така ни помагате най-добре!

Ето повече от интервюто:

  • Защо инж. Шопов очаква имотите да поскъпнат със 17% през 2022 г, а счита че реалната им цена е паднала през 2021 г.
  • В какъв пазар сме и какви са прогнозите му
  • Два напълно възможни начина цените на новите имоти драстично да поевтинеят за крайния потребител
  • 44% от еднофaмилните жилища в САЩ са собственост на… инвеститори. Какво да очакваме в България?
  • Колко достъпни са жилищата в България и Европа според месечните ни доходи
  • Намесата на държавата на пазара на имоти може да бъде изключително опасна и пагубна, ако…
  • Защо има корупция в администрацията ни, защо е вредна, как влияе на цените и как са се справили другите държави с нея
  • Общините и липсващата инфраструктура – големият слон в стаята
  • Умишленото задушаване на строителните предприемачи от страна на властта и промените в законите „на парче“
  • София ще стане 3 милиона…
  • Надценени ли са имотите в България?
  • Как да реагираме, ако строителят/инвеститорът ни поиска увеличение на цената на имот „на зелено“ по вече сключен договор…
  • Как да предпазим себе си (ако сме инвеститор) и клиентите при постоянно покачващите се цени на строителната продукция?
  • Историята за едни 1850 апартамента, няколко хотела и още…
  • Коя е фондацията на Христо и на кого помага тя?
  • Минимализъм срещу балканска комплексарщина
  • Философията му за живота и на кого е важно да помагаме
  • Егото е врагът
  • Какво е да си инвеститор в България и защо не би повторил тази грешка отново
  • За високата цена, която Христо е платил за успеха си
  • Простота и яснота – основните принципи на Христо Шопов
  • Тежките моменти в живота му…
  • Как да вземаме решение за следващата си инвестиция, независимо дали сме опитен или неопитен инвеститор
  • Страх и несигурност… или как да се справим с тях
  • Показателите, които всеки успешен инвеститор трябва да следи са тези…
  • Защо инж. Шопов инвестира и ще строи в… африканската държава Руанда?!
  • На какво би научил стажант, който иска да повтори успеха му?

… и още ТОЛКОВА МНОГО ценна информация, поднесена по един открит, разбираем и човешки начин.

Кой е инж. Георги Шопов:

Роден е през 1972 година в град София. През 1995 година завършва УАСГ специалност ПГС с отличен успех. В периода до 2000 година работи като проектант на свободна практика. През 2000 година основава фирма ТОБО ПРОЕКТ. В момента е управляващ собственик на ТОБО ГРУП, която включва над 12 фирми специализирани в областта на проектирането и строителството. Групата има изградени над 35 жилищни кооперации с над 1200 апартамента, над 100 бензиностанции, лифтови съоръжения, хотели, множество проекти по обществени поръчки за обществени и промишлени сгради. Групата управлява 3 собствени хотела. Към момента инж. Георги Шопов е почетен консул на Индонезия в България, както и председател на Българо-Индонезийската търговско-промишлена палата. Съпредседател е и на Българския строително-търговски консорциум. От 2016 година е председател на управителния съвет на Националната асоциация на строителните предприемачи.

Повече за фондацията на инж. Георги Шопов:

Сдружение “Сега накъде” с председател Георги Шопов се занимава с подпомагане и кариерно насочване на младежи в неравностойно положение като им осигурява безплатно посещение на шофьорски курсове и в последствие ги подпомага за обучение във висши учебни заведения или да си намерят работа.
Сдружението съществува от 2020 година, като през програмата са преминали над 50 младежи от различни етноси. Основните канали, по които се осъществява подборът е с препоръчка на директор или псохолог от училището.
За връзка с госта: g.shopov@tobo-bg.com

✅ Абонирайте се за нашия инвестиционен нюзлетърhttps://imvestia.bg/#newsletterhome
✅ Последвайте ни във Facebook
✅ Абонирайте за канала ни в YouTube
✅ Слушайте ни в подкаст платформите: Apple podcasts, Spotify  SpeakeriHeartRadioGoogle PodcastsCastboxDeezer и Podchaser.

 

УДАРЕТЕ ПО ЕДНО РАМО!
Влезте в Apple Podcast, напишете ни отзив и ни дайте оценка! Отнема секунди, а за нас ще бъде много ценно. Може да го направите тук.Ако познавате инвеститор в имоти, който е постигнал успехи и е готов да ги сподели, пише ни с препоръка за гост на contact@imvestia.bgТози подкаст достига до Вас благодарение на IMVESTIA – Вашият мост към финансова независимост и благосъстояние чрез инвестиции в имоти.
„Основахме Imvestia с непоколебимото убеждение, че инвестирането в недвижими имоти е ключов компонент от стратегията за постигане на финансовата свобода, за която всички мечтаем. Като инвеститори и дългогодишни участници на пазара, ние отлично познаваме ползите и потенциала на недвижимите имоти. Знаем, също така, какви рискове крие лекомисленото отношение и липсата на опит. Затова положихме сериозни усилия и създадохме инвестиционна компания, която да разчупи традиционните модели, да отключи затворени досега врати и да осигури атрактивни предложения на своите клиенти. С 34 години общ опит в сделките с имоти, страст и почтеност, ние ежедневно откриваме атрактивни възможности и създаваме стойност за нашите клиенти, инвеститори и обществото, в което живеем. Нека ви покажем как!“

Щелян Калчев и Георги Янков, www.imvestia.bg

 

Банкноти от имоти в пощата ти!

Запиши се тук.