Изберете си роля и си научете сценария

Imvestia > Блог > Uncategorized > Изберете си роля и си научете сценария

На 15.11. съоснователят на IMVESTIA Щелян Калчев води за 6-та поредна година модула за „Недвижими имоти“ на „Академия за Лични Финанси и инвестиции“. Пред 80 курсисти колегата ни сподели за основите на инвестирането в България, неговия опит и от кои грешки се е научил най-много. Част от дискусията беше на тема разликата между пасивно и активно инвестиране в имоти. Щелян даде 7 фактора, които определят към кое да се насочи всеки колебаещ се. Посланието му беше повече от ясно: трябва да изберете ролята си на активен или пасивен капиталовложител. След това изучете в детайли всички подробности, за да се представите впечатляващо на сцената на сделките. Овациите ще дойдат от броя на нотариалните ви актове.

Другите теми на обучението включваха: кои са 5-те основни въпроса, които трябва да си зададе всеки начинаещ инвеститор; защо е важна предварителната подготовка и какво включва тя; разлика между цена на апартамент и пазарната му стойност; практични начини за определяне на цената на един имот; анализ на двете основни стратегии, характерни за българския пазар: отдаване под наем и покупка с цел ремонт и продажба; анализ на състоянието на софийския жилищен пазар и други. Щелян отдели голяма част от времето си, за да анализира формулата (и нейните съставни части), която използва в ежедневната си работа покрай IMVESTIA – тази, с която изчислява офертата за придобиване на всеки нов имот. Тя винаги започва с евентуалната продажна цена на ремонтирания актив и има 5 пера разходи.

1/3 от обучението беше посветена на въпроси от участниците. Освен отговори на конкретни въпроси и лични имотни казуси, курсистите научиха как да разпознаят добрия инвестиционен имот, като отсеят надценените и неподходящи за стратегията им предложения.

 

Очаквайте видеа от това участие на Щелян в страницата ни във Фейсбук.

Банкноти от имоти в пощата ти!

Запиши се тук.