Еп. 30: „Всичко трябва да мине през ръцете ти“ или как се създават половин милион квадратни метра едновременно. Гост: д-р Константин Бобчев

Imvestia > Блог > podcast > Еп. 30: „Всичко трябва да мине през ръцете ти“ или как се създават половин милион квадратни метра едновременно. Гост: д-р Константин Бобчев

Започваме сезон 3 на „Банкноти от имоти“ с д-р Константин Бобчев, който има завидните умения да изпълнява няколко роли едновременно – на глава на семейство и баща, на сериен предприемач с множество активни бизнеси, на инвеститор в имоти и преподавател в УНСС. Днес ще ви преведем през една уникална история, в която ще видите как се прави рязък завой в кариерата, за да се усвои до съвършенство изкуството на предприемачеството. Нашият гост случва на ментор в студентските си години и научава занаята на инвестирането в имоти в далечна Испания. В последствие продължава бизнеса си в България, за да закачи на ревера си от постижения емблематични проекти от стотици хиляди квадратни метри в Столицата, Пловдив и Черноморието ни. През продажби на чужденци и управление на малки имотни проекти, до инвестиции в небостъргачи и управление на стотици хиляди квадратни метри строителна продукция, историята на Тино е завладяваща, вдъхновяваща и доказва, че младостта не е порок, а бизнес в България може да има, стига да си готов да платиш цената. Всичко това е в един лесен за разбиране и увлекателен диалог, който ще се превърне в настолен материал за всеки начинаещ или напреднал инвеститор.

Още от темите ни:

  1. Личната история и поуките от детството.
  2. Как Тино смени тогата на юрист с мантията на предприемача?
  3. Кой и как му е помогнал, за да навлезе в бизнеса с имоти?
  4. Ду ю спийк инглиш или как се продават по 20-30 апартамента на седмица на англичани?
  5. Детайлен преглед на проектите, в които е участвал и истории от масите за преговори.
  6. Коя е най-вълнуващата и интересна сделка, която е имал?
  7. Как Константин избира проектите си – успехи, предизвикателства и философията зад бизнеса му.
  8. История за почти половин милион квадратни метри: как се проектира и изгражда цял квартал с 5000 апартамента едновременно, с емблематичен за София smart небостъргач?
  9. Какво трябва да направи всеки бъдещ инвеститор, преди да започне бизнеса си?
  10. Как изглежда един негов ден?
  11. Кое го мотивира и кой го вдъхновява?
  12. Защо се е посветил на науката и кариера като преподавател в катедра „Недвижима собственост“ в УНСС?
  13. Какви са прогнозите му за пазара на имоти в България в следващите 6-12 месеца?
  14. Любимата му бизнес книга.
  15. И най-голямата му грешка…
  16. С какво иска да бъде запомнен?
  17. Контакт с Константин Бобчев и още много вълнуващи теми…

Кой е Константин Бобчев:

Завършва право в Софийския университет. Специализира правораздаване, международни отношения и публична администрация, както и американско бизнес право. Следдипломната му квалфикация на тема „Защита на потребителите в сферата на недвижимите имоти” е в UMA (Малага, Испания). Доктор по икономика и управление на недвижимата собственост, в момента преподавател е в УНСС в катедра „Недвижими имоти” към Бизнес факултета  по специалностите „Мениджмънт на недвижимата собственост”, „ Икономика и инфраструктура”, „Бизнес с недвижими имоти”. Има множество публикации и участия в научни конференции в сферата на недвижимата собственост.

В професионален план създава и утвърждава брандовете Home for you и Smart Consultants на българския и чуждестранния пазар за недвижими имоти,. Партньор и управляващ съдружник в Смарт Консултантс ООД – фирма, която покрива целия спектър в сферата на недвижимата собственост – проектиране и строителство, продажби, управление и мениджмънт и която, заедно с фирмите от нейното семейство и своите партньори е изградила над 100 000 кв.м. жилищни, обществени и хотелски комплекси – нека да споменем поне ваканционно селище Оазис,жилищните комплекси в Бояна, Княжево, Ботаническа градина, жилищна сграда „Комфорт Резиденс” на бул. Бългаия, както и няколко административни сгради по бул. България, Ле Фльор Хотел Бутик, затворени жилищни комплекси Панчарево, Хилсайд и последният проект в процес на изграждане – Смарт Тауър на бул. Черни връх.

Има над 15 години опит в изграждането, реализирането и управлението на жилищни и офисни сгради, затворени жилищни и ваканционни комплекси, хотели, както и в проджект мениджмънта и управлението на собствеността – фасилити и пропърти мендижмънт.
Владее английски, руски, испански и френски език.

*Подкастът е само за информационни цели. Той не трябва да се разглежда като основа за инвестиционни решения. Преди да направите каквато и да е инвестиция, трябва внимателно да потърсите независим правен, данъчен и счетоводен съвет. За повече информация посетете сайта ни: www.imvestia.bg/legal

✅ Абонирайте се за нашия инвестиционен нюзлетърhttps://imvestia.bg/#newsletterhome
✅ Последвайте ни във Facebook
✅ Абонирайте за канала ни в YouTube
✅ Слушайте ни в подкаст платформите: Apple podcasts, Spotify  SpeakeriHeartRadioGoogle PodcastsCastboxDeezer и Podchaser.

 

УДАРЕТЕ ПО ЕДНО РАМО!
Влезте в Apple Podcast, напишете ни отзив и ни дайте оценка! Отнема секунди, а за нас ще бъде много ценно. Може да го направите тук.Ако познавате инвеститор в имоти, който е постигнал успехи и е готов да ги сподели, пише ни с препоръка за гост на contact@imvestia.bgТози подкаст достига до Вас благодарение на IMVESTIA – Вашият мост към финансова независимост и благосъстояние чрез инвестиции в имоти.
„Основахме Imvestia с непоколебимото убеждение, че инвестирането в недвижими имоти е ключов компонент от стратегията за постигане на финансовата свобода, за която всички мечтаем. Като инвеститори и дългогодишни участници на пазара, ние отлично познаваме ползите и потенциала на недвижимите имоти. Знаем, също така, какви рискове крие лекомисленото отношение и липсата на опит. Затова положихме сериозни усилия и създадохме инвестиционна компания, която да разчупи традиционните модели, да отключи затворени досега врати и да осигури атрактивни предложения на своите клиенти. С 34 години общ опит в сделките с имоти, страст и почтеност, ние ежедневно откриваме атрактивни възможности и създаваме стойност за нашите клиенти, инвеститори и обществото, в което живеем. Нека ви покажем как!“

Щелян Калчев и Георги Янков, www.imvestia.bg

Банкноти от имоти в пощата ти!

Запиши се тук.