Еп.29: Ремонтът- как да спестим хиляди левове и да го направим качествено? Гост: Стоян Халембаков, MANA.bg

Imvestia > Блог > podcast > Еп.29: Ремонтът- как да спестим хиляди левове и да го направим качествено? Гост: Стоян Халембаков, MANA.bg

От професионалния си опит знаем, че някои от най-големите проблеми, с които инвеститорите в имоти се сблъскват са липсата на знания и експертиза да определят необходимите предстоящи ремонтни дейности, тяхната ориентировъчна цена, както и невъзможността да определят дали инвестицията си заслужава и „числата ще излязат”. В този епизод ще получите изключително ценна информация за това какви проверки следва да направите на имота още на огледа, как да сметнете грубо стойността на ремонта, за да калкулирате правилно бюджета си, как да изберете точния майстор и да имате контрол над процеса, за да избегнете да ви подведат или излъжат.
На гости ни е Стоян Халембаков, специалист с над 19 години опит в строителството, който стартира революция в строителните дейности, в опит да вдигне нивото на бранша в България, да улесни работата чрез нови технологии и да предаде на настоящи и бъдещи майстори своя опит. Освен от инвеститорска гледна точка, епизодът е крайно полезен и за всеки, на когото му предстои ремонт на бъдещия му дом. С оглед на покачването на цените на труда и на материалите, Стоян споделя много техники, с които да спестим пари и/или време от ремонта, както и дава съвет за нещата, от които не бива да пестим.
Всеки от нас цени труда и средствата, които влага при основен ремонт и иска домът му да остане в добро състояние колкото може по-дълго време, затова отделете време сега, за да не се сблъсквате после с проблеми, които е можело да избегнете.
Освен огромното количество информация, което Стоян ни сподели, той предостави уникални подаръци за трима наши зрители, които със сигурност ще им бъдат от огромна полза в предстоящ ремонт.
Следете нашата facebook страница, за да разберете условията за участие за наградите, които гостът ни предостави
Ето някои от въпросите, които обсъдихме със Стоян:
  •  Какви проверки трябва да направим на състоянието на имота по време на огледа?
  •  Как да калкулираме стойността на ремонта при първи оглед и преди покупка?
  •  Кои са най-важните неща, които трябва да направим преди началото на процеса?
  •  Как да изберем майстор?
  •  Как да изберем материали – да се доверим на майстора или сами да променим?
  •  Кои са най-скъпите дейности при ремонт?
  •  Кои дейности можем да направим сами, за да спестим пари? От къде можем да се научим?
  •  Къде най-често могат да ни излъжат майсторите и как да ги контролираме?
  • На кои детайли трябва да обърнем внимание при ремонта, за да си спестим време и пари от бъдещи ремонтни дейности?

Кой е Стоян Халембаков:

Стоян се занимава със строителство вече повече от 19 години. На 17 годишна възраст започва работа като помощник на дядо си, който е бил един от първите електротехници в София. В началото това била негова страст, но с течение на времето и наблюдавайки старанието на дядо си, се запалил много и постоянно се опитвал да научи нещо ново. През деня правел ремонти, а през нощта карал BMX. С течение на времето придобил опит и работел като самонает майстор с помощници. От няколко години Стоян прави по 2-3 видеа всеки ден, обучения на майстори из цяла Бълария и ежедневни консултации за свои колеги, като се надява да са полезни на повече майстори, които искат да научат нещо ново.

За връзка с госта: https://mana.bg/

*Подкастът е само за информационни цели. Той не трябва да се разглежда като основа за инвестиционни решения. Преди да направите каквато и да е инвестиция, трябва внимателно да потърсите независим правен, данъчен и счетоводен съвет. За повече информация посетете сайта ни: www.imvestia.bg/legal

✅ Абонирайте се за нашия инвестиционен нюзлетърhttps://imvestia.bg/#newsletterhome
✅ Последвайте ни във Facebook
✅ Абонирайте за канала ни в YouTube
✅ Слушайте ни в подкаст платформите: Apple podcasts, Spotify  SpeakeriHeartRadioGoogle PodcastsCastboxDeezer и Podchaser.

 

УДАРЕТЕ ПО ЕДНО РАМО!
Влезте в Apple Podcast, напишете ни отзив и ни дайте оценка! Отнема секунди, а за нас ще бъде много ценно. Може да го направите тук.Ако познавате инвеститор в имоти, който е постигнал успехи и е готов да ги сподели, пише ни с препоръка за гост на contact@imvestia.bgТози подкаст достига до Вас благодарение на IMVESTIA – Вашият мост към финансова независимост и благосъстояние чрез инвестиции в имоти.
„Основахме Imvestia с непоколебимото убеждение, че инвестирането в недвижими имоти е ключов компонент от стратегията за постигане на финансовата свобода, за която всички мечтаем. Като инвеститори и дългогодишни участници на пазара, ние отлично познаваме ползите и потенциала на недвижимите имоти. Знаем, също така, какви рискове крие лекомисленото отношение и липсата на опит. Затова положихме сериозни усилия и създадохме инвестиционна компания, която да разчупи традиционните модели, да отключи затворени досега врати и да осигури атрактивни предложения на своите клиенти. С 34 години общ опит в сделките с имоти, страст и почтеност, ние ежедневно откриваме атрактивни възможности и създаваме стойност за нашите клиенти, инвеститори и обществото, в което живеем. Нека ви покажем как!“

Щелян Калчев и Георги Янков, www.imvestia.bg

Банкноти от имоти в пощата ти!

Запиши се тук.