Еп.19: Българин в Занзибар – от безизходица до 150 къщи на плажа.

Imvestia > Блог > podcast > Еп.19: Българин в Занзибар – от безизходица до 150 къщи на плажа.

Жарко слънце, бели пясъци, тюркоазена вода, коктейли на плажа, сърф по вълните, разходка с корабче, жадувано безвремие… Така описват Занзибар туристите посетили тази екзотична дестинация. Но за един наш сънародник, африканската държава се превръща в златна мина за поредното му бизнес начинание.

 

Професионалната визитка на Калоян Георгиев е с размера на малка бизнес енциклопедия и прилича на учебник по предприемачество. Гостът ни е създал и управлява мултимилионни компании в различни сфери (вижте по-долу), обиколил е 140 държави и сега живее живота на мечтите си в Африка. Световният КОВИД локдаун блокира Калоян в Занзибар по време на почивка със семейството и приятели. Анулираните полети го изправят пред дилема- да се поддаде на всеобщата паника и да попадне в безизходица, или да впрегне всичко, което е научил за живота в името на по-голяма цел, и да превърне проблемът във възможност. Избира да действа и започва да строи история. Буквално! Сформира силен екип и построява комплекс със 17 къщи за рекордно кратко време. Но това е само началото… Чуйте цялата му история и прогреса по най-новия му проект- вилно селище от 150 къщи на плажа.

 

***ВАЖНО*** Проведохме интервюто с Калоян, докато той се намираше в Занзибар. Поради слабия интернет в африканската държава, качеството на записа беше лошо. Наложи се да изключи камерата си, за да се подобри звука. Въпреки неимоверните и професионални усилия на техническия ни екип, не успяхме да коригираме всички проблеми в епизода и поднасяме нашите извинения за крайната продукция, която не отговаря на обичайните ни стандарти.

 

Ето МАЛКА част от темите на разговора ни:

  • Защо Щелян нарича Калоян „звезда“
  • Кое е най-важното нещо в живота на Калоян
  • За какво е мечтаел като дете
  • Каква е бизнес философията му и какво се крие зад „колкото повече даваш, толкова по-лесно става“
  • Примери за beginner’s mindset
  • Как попада в Занзибар и как приема факта, че не може да отлети обратно
  • Вижте райското кътче, където Калоян прекарва дните си и кара сърф
  • Кои са най-важните членове на екипа му и как това помага за успехите
  • Как се е справил с корупцията в държавата и давал ли е подкупи
  • Колко струва земята в Занзибар и какъв е процеса на сделката
  • Откъде идва финансирането за проектите му и при какви лихви кредитират местните банки
  • На какво се дължи построяването на комплекс със 17 къщи и обслужващи бизнеси за рекордно кратък срок
  • Как се справя с липсата на строителни материали, работници и майстори
  • За важността на предварителната подготовка и създаването на ясен план за действие
  • Има ли предишен опит в инвестирането в имоти
  • Новият му проект за построяване на 150-200 къщи плажа

…и още много безценни съвети, забавни истории и бизнес практики за пример от Калоян.

Кой е Калоян Георгиев:

Калоян е един от съоснователите на K-Pharm Global Group (KPGG), конгломерат от компании в сферата на търговията с фармацевтични продукти. Корпорацията предлага затворен цикъл от услуги на фармацевтичните производители – от логистика, дистрибуция и маркетинг до регулаторна подкрепа, присъствайки на над 50 пазара в Африка, Европа и Азия. Има над 20 години опит в изграждането на огромни компании от нулата – включително евтин авиопревозвач и телеком. От 2018 г. е главен изпълнителен директор и основател на Colibra, която предлага цялостно обслужване при полетния процес – от резервиране на самолетни билети без предварителни разходи до осигуряване на незабавни компенсации при забавяне на полетите. От началото на 2020 г. Калоян изгражда ваканционен курорт в Занзибар, Танзания, който включва хотелска база с жилищна част, училище за кайтсърф, място за коуъркинг, йога и различни спортни дейности.

Повече за Калоян може да видите тук

Повече за сегашния му проект може да видите тук

✅ Абонирайте се за нашия инвестиционен нюзлетърhttps://imvestia.bg/#newsletterhome
✅ Последвайте ни във Facebook
✅ Абонирайте за канала ни в YouTube
✅ Слушайте ни в подкаст платформите: Apple podcasts, Spotify  SpeakeriHeartRadioGoogle PodcastsCastboxDeezer и Podchaser.

 

УДАРЕТЕ ПО ЕДНО РАМО!
Влезте в Apple Podcast, напишете ни отзив и ни дайте оценка! Отнема секунди, а за нас ще бъде много ценно. Може да го направите тук.Ако познавате инвеститор в имоти, който е постигнал успехи и е готов да ги сподели, пише ни с препоръка за гост на contact@imvestia.bgТози подкаст достига до Вас благодарение на IMVESTIA – Вашият мост към финансова независимост и благосъстояние чрез инвестиции в имоти.
„Основахме Imvestia с непоколебимото убеждение, че инвестирането в недвижими имоти е ключов компонент от стратегията за постигане на финансовата свобода, за която всички мечтаем. Като инвеститори и дългогодишни участници на пазара, ние отлично познаваме ползите и потенциала на недвижимите имоти. Знаем, също така, какви рискове крие лекомисленото отношение и липсата на опит. Затова положихме сериозни усилия и създадохме инвестиционна компания, която да разчупи традиционните модели, да отключи затворени досега врати и да осигури атрактивни предложения на своите клиенти. С 34 години общ опит в сделките с имоти, страст и почтеност, ние ежедневно откриваме атрактивни възможности и създаваме стойност за нашите клиенти, инвеститори и обществото, в което живеем. Нека ви покажем как!“

Щелян Калчев и Георги Янков, www.imvestia.bg

Банкноти от имоти в пощата ти!

Запиши се тук.