Еп.4: Дю дилиджънс- най-сигурната формула за анализ на инвестиционен имот. Гост: адвокат Милена Гайдарска, Penkov, Markov & Partners

Imvestia > Блог > podcast > Еп.4: Дю дилиджънс- най-сигурната формула за анализ на инвестиционен имот. Гост: адвокат Милена Гайдарска, Penkov, Markov & Partners

Инвестирането без опитен адвокат на ваша страна е като да вървите по ръба на скала с превръзка на очите… Доказаният юрист е безценен при все по-задълбочаващите се правни казуси и абсолютно задължителен при сделка с имот. Неговата задача е да направи пълен правен анализ, както и да вземе предвид резултатите от финансовия и технически дю дилиджънс. Въоръжен с тази информация, адвокатът ви трябва да проектира процеса, да изготви цялата документация по сделката, да договори условията и да осъществи трансакцията. И да защити инвестицията след това, разбира се!

Информация за гостът ни: Професионалната си кариера започва преди 23 г., като стажант в адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, от 1999 – 2007 е адвокат в кантората и от 2007 г. съдружник.
Понастоящем оглавява редица важни проекти в областта на недвижимите имоти, строителство, комерсиализация на търговски, жилищни и офисни площи, финансиране и обезпечаване на проекти с недвижими имоти, сливания и придобивания, обществени поръчки. Сред клиентите на Милена са топ брандове от бранша- The Mall, Paradise Mall, Mall Pleven, АРТЕКС и други.
Нейните забележителни знания и практически опит в сектора на недвижимите имоти я правят един от най-предпочитаните адвокати при провеждане на преговори с потенциални купувачи и кредитори, изготвяне на предварителни и окончателни договори за покупко-продажба и договори за наем, съдействие при уреждане на искове, участие във висящи дела и др.
Адв. Гайдарска притежава множество отличия сред които: Адвокат на годината 2017; Recommended Lawyer EMEA 2019, Legal 500; Leading Lawyer 2020, IFLR 100; Leading Individual 2020 EMEA, Legal500

В епизод 4 ще научите:
1. Какво конкретно трябва да очаква и изисква инвеститора от опитен адвокат в процеса на покупка на недвижим имот? Рискове при липса на адвокат или опитен такъв.
2. Какво представлява правен/технически/финансов дю дилиджънс и какви са ползите от него за купувача?
3. Как трябва да изглежда един предварителен договор за покупко-продажба на имот- концепция и философия, баланс, специфични клаузи за защита на инвеститора, сигурност за средствата и права му, и тн
4. Ролята на адвоката при преговори и казуси с държавни/общински органи, финансиращи институция, наематели (договори, евикция и тн) или обслужващи фирми (пропърти/фасилити мениджмънт), защита на актива в бъдеще.
5. Как да си изберем адвокат и какви въпроси да й/му зададем в процеса на селекция?
6. Както и: какво са LOI, ескроу сметка, тайтъл иншуранс; рискове при сделка на данъчна цена и много други полезни съвети за вас, инвеститори.
Както и въпросите, които задаваме на всеки гост:
1. Какъв съвет даваш на всеки начинаещ инвеститор?
2. Кои инвестиционни имоти имат най-светло бъдеще?
3. С какво искаш да бъдеш запомнен?
5. Любимата ти бизнес или инвестиционна книга?

Линк към личен профил на Щелян във facebook и linkedin

За връзка с Щелян: kalchev@imvestia.bg

 

✅Последвайте ни във Facebook

✅Слушайте ни в подкаст платформите:

Apple podcasts

Spotify

Speaker 

 

Линкове гост:

Милена Гайдарска

„Пенков, Марков и партньори“

 

УДАРЕТЕ ПО ЕДНО РАМО!

Влезте в Apple Podcast, напишете ни отзив и ни дайте оценка! Отнема секунди, а за нас ще бъде много ценно. Може да го направите тук.

Ако познавате инвеститор в имоти, който е постигнал успехи и е готов да ги сподели, пише ни с препоръка за гост на contact@imvestia.bg

Този подкаст достига до Вас благодарение на IMVESTIA – Вашият мост към финансова независимост и благосъстояние чрез инвестиции в имоти.

 

„Основахме Imvestia с непоколебимото убеждение, че инвестирането в недвижими имоти е ключов компонент от стратегията за постигане на финансовата свобода, за която всички мечтаем. Като инвеститори и дългогодишни участници на пазара, ние отлично познаваме ползите и потенциала на недвижимите имоти. Знаем, също така, какви рискове крие лекомисленото отношение и липсата на опит. Затова положихме сериозни усилия и създадохме инвестиционна компания, която да разчупи традиционните модели, да отключи затворени досега врати и да осигури атрактивни предложения на своите клиенти. С 34 години общ опит в сделките с имоти, страст и почтеност, ние ежедневно откриваме атрактивни възможности и създаваме стойност за нашите клиенти, инвеститори и обществото, в което живеем. Нека ви покажем как!“

Щелян Калчев и Георги Янков, www.imvestia.bg

Банкноти от имоти в пощата ти!

Запиши се тук.