Еп.17: Ще те науча как да печелиш повече от имоти. Гост: д-р Щелян Калчев

Imvestia > Блог > podcast > Еп.17: Ще те науча как да печелиш повече от имоти. Гост: д-р Щелян Калчев

„Щастлив съм, че работя това, което уча и уча за това, което работя.“ Това бяха едни от първите думи на благодарност, които нашият колега и водещ на „Банкноти от имоти“ Щелян Калчев сподели пред научното жури в УНСС, след успешната защита в началото на юли тази година. А каква беше темата на дисертацията му, защо е избрал точно нея и как тя ще бъде полезна за теб, нашият зрител? Чети нататък.

 

Щелян е твърдо убеден, че инвестирането в имоти е отличен начин за създаване на материално богатство, което може да бъде източник на пасивен доход или да се превърне в средство за по-щастлив живот. Практиката му го показва. Въпреки това, той е забелязал, че множеството от малките инвеститори в България не оползотворяват пълния потенциал на този клас активи и се лишават от добрите му резултати. Дали това е резултат от незнание или липса на ресурси, зависи от всеки индивидуален случай. Щелян решава, че е крайно време да предостави на публиката научно доказан авторски модел, който повишава осезаемо възвръщаемостта на инвестициите в имоти чрез прилагане на принципи от няколко професии, една от които е тази на оценителя. Така всеки, който следва този стратегически процес има всички шансове да постигне два пъти по-висока възвръщаемост от средната* за страната. (*средната за най-широко използваната инвестиционна стратегия „Купи и задръж“)

 

В еп. 17 д-р Калчев споделя основни моменти от дисертацията си, които смята, че ще бъдат най-полезни за аудиторията на предаването. Ето някои от темите:

  • Как се става доктор по икономика и управление?
  • Защо е избрал тази тема, през какво е преминал и защо му е отнело 7 години?
  • Кое прави темата актуална и значима, какви задачи си е поставил, кои са били тезата и хипотезата на труда му?
  • Каква е теорията за най-добро използване на капитала за инвестиране и кои са алтернативите на вложенията в имоти?
  • Кои са основните мотиви и фактори за инвестиране в имоти, според проучване на университета Йейл, САЩ?
  • Какво е ОВ и защо е важен показател за инвеститорите?
  • Защо инвестирането в имоти трябва да бъде разглеждано като стратегически процес, а не като откъслечни и спорадични действия?
  • Как се постигат повторяеми и прогнозируеми печалби?
  • Каква е разликата между активно и пасивно инвестиране и какви рискове крие всяко?
  • Кои са 4-те етапа на стратегическия процес
  • Защо използването на оценяването на недвижими имоти е абсолютно задължително в инвестиционния процес?
  • Каква е разликата между цена и стойност на един имот?
  • Какво е инвестиционна стойност и защо без нея не трябва да правите нито една сделка?
  • Какво е инвестиционна стратегия и кои са най-често използваните по света и у нас?
  • Кои са 20-те компонента на инвестиционната стратегия?
  • Какво представлява финансовият формуляр за анализ?
  • Ще се повишават ли цените на имотите в България?
  • Въпроси и отговори от зрители
  • Както и много, много други теми, които ще ви дадат знание като за половин висше образование.

Д-р Щелян Калчев има впечатляващ опит в бизнеса с имоти. От 19 години работи с колегата си Георги Янков основно в сектора с имоти. Прави първата си инвестиция едва на 23 години, през 2005-та година, а от тогава не спира да помага и на клиентите си да печелят от имоти. Професионалната визитка на госта ни е впечатляваща. Повече за Щелян вижте тук.

 

✅ Абонирайте се за нашия инвестиционен нюзлетърhttps://imvestia.bg/#newsletterhome
✅ Последвайте ни във Facebook
✅ Абонирайте за канала ни в YouTube
✅ Слушайте ни в подкаст платформите: Apple podcasts, Spotify  SpeakeriHeartRadioGoogle PodcastsCastboxDeezer и Podchaser.

 

УДАРЕТЕ ПО ЕДНО РАМО!
Влезте в Apple Podcast, напишете ни отзив и ни дайте оценка! Отнема секунди, а за нас ще бъде много ценно. Може да го направите тук.Ако познавате инвеститор в имоти, който е постигнал успехи и е готов да ги сподели, пише ни с препоръка за гост на contact@imvestia.bgТози подкаст достига до Вас благодарение на IMVESTIA – Вашият мост към финансова независимост и благосъстояние чрез инвестиции в имоти.
„Основахме Imvestia с непоколебимото убеждение, че инвестирането в недвижими имоти е ключов компонент от стратегията за постигане на финансовата свобода, за която всички мечтаем. Като инвеститори и дългогодишни участници на пазара, ние отлично познаваме ползите и потенциала на недвижимите имоти. Знаем, също така, какви рискове крие лекомисленото отношение и липсата на опит. Затова положихме сериозни усилия и създадохме инвестиционна компания, която да разчупи традиционните модели, да отключи затворени досега врати и да осигури атрактивни предложения на своите клиенти. С 34 години общ опит в сделките с имоти, страст и почтеност, ние ежедневно откриваме атрактивни възможности и създаваме стойност за нашите клиенти, инвеститори и обществото, в което живеем. Нека ви покажем как!“

Щелян Калчев и Георги Янков, www.imvestia.bg

 

Банкноти от имоти в пощата ти!

Запиши се тук.