Еп.10: Финансиране на инвестиционни имоти. Гост: Тихомир Тошев

Imvestia > Блог > podcast > Еп.10: Финансиране на инвестиционни имоти. Гост: Тихомир Тошев

Основна причина да не започнем пътешествието си по пътя на инвестирането е…липсата на лични средства. Факт е, че дейността е капиталоемка и имотите са скъпа стока, но е време да си отдъхнете. Банките с радост ще ви дадат кредит. Ипотечен. Потребителски. Микс от двата. Но на каква цена и при какви условия? Имате ли остър поглед, за да прочетете и да осъзнаете дребния шрифт? Предната криза потопи много собственици на жилища и щетите от това цунами дълго време бяха разчиствани. Изгледайте този епизод с Тихомир Тошев, управител на Кредит Център – най-големият кредитен посредник в България, и ще разберете за подводните камъни на процеса. Този епизод ще насочи светлина в тъмните дебри на финансирането и ще отговори на редица въпроси. Типично за нас, днес отново ще ви предизвикаме да се замислите и да действате. Ако това е така, върнете ни жеста, като споделите с вашите приятели линка от нашия сайт, YouTube, Facebook, Apple Podcasts или Spotify.

 

Ето всички теми от епизод 10:

  • Кой е Тихомир Тошев и кои са любимите му хобита?
  • Кратка ретроспекция на пазара на финансиране и конкретно на ипотечните кредити в България за последните 10-15-20 години – условия, лихви и други. Сравнение между преди и сега.
  • Ще растат ли лихвите? Прогнози за развитие на ипотечните кредити и изводи от предната криза.
  • Коя валута потопи ипотечните кредити преди 10 години?
  • Стандартни (банкови) и нестандартни начини за финансиране на инвестиционни имоти. Практики в България и по света.
  • Съвети при покупка на инвестиционен имот с банков(и) кредит(и) (ипотечен и потребителски). Конкретни стъпки и съвети за целия процес.
  • Какво гледат банките преди отпускане на кредит и какво може да подобрим в кредитния си „рейтинг“?
  • Колко процента (максимум) от семейния бюджет може да бъде за вноската по кредит?
  • Кои са хаковете за по-ранно изплащане на кредита?
  • Колко имота може да закупи един инвеститор с банков кредит, които да отдава под наем?
  • Защо липсват атрактивни данъчни облекчения за новодомци и инвеститори
  • Каква е причината да няма фиксирани лихви за 25-30 годишен кредит?
  • Какви са очакванията за пазара на имоти, след намерението на Правителството да въведе Еврото през 2024-та год?
  • И много други!

✅ Абонирайте се за нашия инвестиционен нюзлетърhttps://imvestia.bg/#newsletterhome
✅ Последвайте ни във Facebook
✅ Абонирайте за канала ни в YouTube
✅ Слушайте ни в подкаст платформите: Apple podcasts, Spotify и Speaker

Инж. Тихомир Тошев стартира работата си с “Адрес недвижими имоти” АД през 2003 година като външен консултант по внедряване на система за управление на качеството ISO 9000. През 2004 година е поканен за Административен директор и Член на съвета на директорите на компанията. През 2005 година стартира работа по създаване на нови компании в сферата на недвижимите имоти в рамките на холдинга. За периода от 2005 до 2009 година създава, управлява и налага като лидери на пазара Адванс Eкспертни Oценки ООД, Кредит Център ООД, Фасилити Оптимум България АД и Фронтекс Интернешънъл АД. През годините инж. Тихомир Тошев се налага като водещ кредитен експерт в България с множество медийни изяви и публикации. Като управляващ партньор на Кредит Център ООД развива компанията като абсолютен лидер на пазара на кредитни консултации. През 2020 година инж. Тихомир Тошев получава почетния знак на Химикотехнологичния и Металургичен Университет в гр.София, чийто възпитаник е и е избран за член на Настоятелството на университета.

УДАРЕТЕ ПО ЕДНО РАМО!

Влезте в Apple Podcast, напишете ни отзив и ни дайте оценка! Отнема секунди, а за нас ще бъде много ценно. Може да го направите тук.

Ако познавате инвеститор в имоти, който е постигнал успехи и е готов да ги сподели, пише ни с препоръка за гост на contact@imvestia.bg

Този подкаст достига до Вас благодарение на IMVESTIA – Вашият мост към финансова независимост и благосъстояние чрез инвестиции в имоти.

„Основахме Imvestia с непоколебимото убеждение, че инвестирането в недвижими имоти е ключов компонент от стратегията за постигане на финансовата свобода, за която всички мечтаем. Като инвеститори и дългогодишни участници на пазара, ние отлично познаваме ползите и потенциала на недвижимите имоти. Знаем, също така, какви рискове крие лекомисленото отношение и липсата на опит. Затова положихме сериозни усилия и създадохме инвестиционна компания, която да разчупи традиционните модели, да отключи затворени досега врати и да осигури атрактивни предложения на своите клиенти. С 34 години общ опит в сделките с имоти, страст и почтеност, ние ежедневно откриваме атрактивни възможности и създаваме стойност за нашите клиенти, инвеститори и обществото, в което живеем. Нека ви покажем как!“

Щелян Калчев и Георги Янков, www.imvestia.bg

Банкноти от имоти в пощата ти!

Запиши се тук.