СГРАДА VESTA – от мечтата, през плана, до реализацията

Ето накратко историята около сграда проекта:

През 2020-та година харесахме парцел на най-удивителното място в гр. Велико Търново – кв. Картала. Най-високото място в града, със зашеметяващи километрични гледки, кристален въздух, до борова гора и с огромен потенциал. Последваха проверки, преговори, пак проверки и проучвания.

Архитекти, проектанти, проджект мениджъри, строители, стотици часове в срещи на живо, и по телефона.

Отхвърлихме 9 (ДЕВЕТ) варианта на архитектурата и разпределенията, докато не създадохме най-доброто. Вложихме целия си 19-годишен опит в този проект. Искахме изчистена бутикова сграда с елегантен дизайн и впечатляваща визия, модерен силует и красива архитектура, функционални разпределения, просторни помещения, нисък процент общичасти и богат избор на изложения. Постигнахме го и я кръстихме”VESTA“. Тя ще е една от най-красивите жилищни сгради в града! Убедени сме в това, защото проучихме всички други преди да започнем. Избрахме опитен строител с традиции измежду няколко оферти на местни предприемачи и такива на радиус от 100 км. Наехме мениджър на проекта с огромен опит, за да гарантираме качество без компромиси.

Избрахме и най-добрите материали в този клас – искаме новодомците във “VESTA“ да имат прекрасни домове, а тази сграда да е наша визитка.

Ако искате да следите НА ЖИВО ежедневното развитие на VESTA, се присъединете в нашия вайбър канал:

Кой строи VESTA?

Д-р Щелян Калчев, Георги Янков и адв. Кирил Анев стартират бизнеса си с недвижими имоти през далечната 2004г. в гр. Велико Търново.

Екипът им от над 35 професионалисти, обслужват стотици клиенти всяка година, като им помагат да направят възможно най-добрата сделка, независимо дали купуват, продават, наемат, отдават под наем или инвестират в недвижим имот.

През годините създават най-голямата ONLINE MEDIA за недвижими имоти в България, създавайки съдържание на тема „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“ за всички основни социални врежи – YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn, ApplePodcast & Spotify.

Имвестия ООД е член на Българска Стопанска Камара.

Ето и част от професионалистите, които са част от нашия екип:

Архитект Юрий Любомирски има опит над 35 г. и е проектирал над 40 хил.кв.м. в кариерата си. Той е председател на Камарата на архитектите във Велико Търново от 2016 г.
Спомогнал е за обновяването на Художествената галерия във Велико Търново през 2020 г. и е автор на идейния проект за енергийна ефективност на сградата.
Проектирал е всякакъв тип сгради в София, Варна, Горна Оряховица, Габрово.
Негова главна цел е функционалното разпределение на сградите и добре обмисленият проект.

Илия Събев е строителен инженер, с повече от 30 г. опит в строителството. Основал „Събеви груп” ООД заедно с Гена Събева. Управлявал е над 100 хил. кв.м. строително-инвестиционни проекти, като в момента отговаря за 11 300 кв. м., между които е VESTA и още три обекта в страната.
“Той е енциклопедия от знания по теми като: конструкции, терени, отопление, иновативни фасади, възобновяеми източници и всичко необходимо за една съвременна и модерна сграда” – както Гена обича да казва за него.
„Събеви груп” е семейна компания, която от 2005 г. започва да се занимава с управление на строително-инвестиционни проекти. Те контролират изцяло процеса до най-малката подробност – срока, бюджета и качеството на изпълнение.
Едни от първите им проекти са свързани с изграждане на мостове от железопътната инфраструктура на БДЖ, което е било и едно от най-големите им предизвикателства. Правили са проучване и укрепване на Дунав мост, както и проучване и ремонт на железопътни тунели.
От по-новите му проекти са сграда VESTA в гр. Велико Търново и завод за флексопечат в гр. Стара Загора.

Кязим Кязимов е управител на Едерисел Билдинг ЕООД – семейна фирма, базирана в гр. Севлиево. Кязим е член на Камарата на строителите в България и е в строителството от 2007 г. Обектите, които е построил до момента са с над 120 хил. кв.м. застроена площ. Успял е да устои на кризата и неговата фирма в момента строи жилищни и промишлени сгради из цяла България.
Скорошните му проекти са жилищни сгради в София.
Компанията е сертифицирана по DAS.
В екипа му има висококвалифицирани специалисти – инженери, строители и технически ръководители, които са с богат опит в жилищното строителство – от полагането на основите до изграждането на покрива. Освен качествените хора, с които работи, за Кязим е изключително важно обектите им да са изпълнени на високо ниво и с внимание към детайла.

Д-р Щелян Калчев

Д-р Щелян Калчев е инвеститор, професионалист в имотите и консултант с над 18-годишен опит. Съосновател е на Imvestia, както и на агенция за недвижими имоти Primo+.

Водещ е на “Банкноти от Имоти” – първият български подкаст за инвестиции в недвижими имоти. Бакалавър по “Финанси” и с магистърска степен по “Икономика на недвижимата собственост”. Доктор по “Икономика и управление”.

Асистент в катедра “Недвижима собственост” в УНСС, с дисертация на тема “Инвестиции в имоти”, където често води лекции на студенти по различни дисциплини.

Сертифициран брокер 3-то ниво от НСНИ (Национално Сдружение Недвижими Имоти) през 2006 г., топ 50 на Европа по брой сделки (от 15 000 брокери) в най-голямата световна агенция за имоти, участия в множество обучения по света и в страната, доклади и статии в тематични конференции, лектор на курсове и семинари, серфтифициран NLP практик и международен коуч, получил знанията и опита лично от основателя на NLP Джон Гринднър, участник в програмите на световния №1 бизнес и личностен стратег Тони Робинс.

Виж повече
Виж по-малко

Георги Янков

Георги Янков е специалист с над 18-годишен опит в сделките с недвижими имоти. Той е съосновател на Imvestia, управляващ съдружник и мениджър в агенциия за недвижими имоти Primo+.

С екипа му от над 35 човека са осъществили хиляди транзакции за покупко-продажби и наеми в България. От 2006 година е сертифициран брокер от Национално Сдружение „Недвижими Имоти“.

Георги е лектор на теми “продажби” и “недвижима собственост” с международен опит. Притежава бакалавърска степен по финанси и магистърска – по специалност “Бизнес с недвижими имоти” от УНСС. Към момента е докторант в катедра “Недвижима собственост”.

Виж повече
Виж по-малко

Адвокат Кирил Анев

Адвокат Кирил Анев е уважаван член на Великотърновска Адвокатска Колегия. Завършил е висшето си образование, специалност „Право” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Велико Търново през 2003 г. и упражнява в пълен обем адвокатската професия от 2015 г.

Специалността му е вещно и облигационно право, а опитът му в сделките с недвижими имоти е в резултат на над десет години опит и хиляди проведени консултации с последвали адвокатски становища.

Виж повече
Виж по-малко

Здравейте,
ние сме Щелян, Кирил и Георги.

Целта ни винаги е била да изградим жилищна сграда, която да отговаря на всички изисквания на купувачите. В България имотът винаги се е асоциирал с „дом“ с „крепост“, но през последните 15 години тези асоциации се допълниха и с думата „инвестиция“. Съчетанието между емоцията в дома и инвестиционния характер на “VESTA” е визията около, която се обедини целия екип на IMVESTIA, за да създаде тази сграда.“

При интерес за покупка на апартамент във VESTA, попълнете формата и наш представител ще се свърже с вас или се обадете на:

0885 900 904

    Защо да изберете
    сграда VESTA?

    • Привлекателна сграда с модерно излъчване и изчистени линии;
    • Фасада с отличителен почерк и дизайн;
    • Енергийно ефективна сграда;
    • Нисък процент общи части;
    • Висококачествена топлоизолационна система;
    • 5-камерна дограма с немски профил, троен стъклопакет, Ка + Б + 4 Сезона – осигурява високо ниво на шумо и топлоизолация;
    • Луксозно завършени общи части и високотехнологичен испански асансьор ORONA с впечатляващ интериор;
    • Видеонаблюдение, контрол на достъпа, видеодомофонна система;
    • Богато и стилно озеленяване;
    • Изградена пътна инфраструктура;
    • Малка сграда, която ще бъде построена в кратък срок, позволяваща използването на имотите скоро след покупката;
    • Строителна фирма с 14-годишен опит;
    • Опитен екип от проектанти и архитекти;
    • Комплексно управление на проекта от специализирана международна инженерна компания;
    • Доказан инвеститор с 19-годишен опит;
    • Разнообразие на видове имоти, етажи и изложения;
    • Имотите са подходящи за инвестиция с гарантиран наем;
    • Удобства в района, от които може да се възползвате: Детски парти център “Палавници”,парти център “Шоколад”, детска градина, фитнес клуб “Мания 2”, пицария “Наполи”, ресторант “Бианко”, супермаркет “Рувер”, супермаркет “Класико”, Еконт, аптека, бръснарски салон и други фризьорски салони, дентален кабинет, частен стадион “Балкан Арена”,множество магазини, офиси и други търговски обекти.

    Прогрес

    Натиснете бутона, за да видите развитието на сграда VESTA от първа копка до днес:

    При интерес за покупка на апартамент във VESTA, попълнете формата и наш представител ще се свърже с вас или се обадете на:

    0885 900 904